Can our Winchester team help you?

Get in touch

Got a question for NAME?

Get in touch

PROPERTY FEATURES

  • Communal Entrance Hall
  • Staircase to First and Second Floor
  • Entrance Hall
  • Sitting/Dining Room/Fitted Kitchen
  • Double Bedroom
  • Bathroom
  • Communal Gardens
  • Bicycle Store
  • Two Allocated Parking Spaces

THE PROPERTY

Beautifully presented second floor apartment Winchester Village is an exceptional development built by Bovis Homes, designed by the renowned local architect, Huw Thomas, located off the Romsey Road (A3090), about 2 miles to the south west of the city centre. The village enjoys a semi rural location, although the city centre is not really within walking distance there is a Park and Ride within the development. Winchester has a first class shopping centre and several supermarkets and out of town shops. There is a good and varied selection of restaurants and pubs, cultural facilities including the theatre, cinema, a sports centre, and it is well placed for mainline communications to London and other large centres, either via the M3 or mainline station The property is a second floor apartment forming part of a building of six. Completed in 2015 in a classical style, with part rendered and brick elevations, inset sash and casement windows, under a tiled and dormered roof. From the communal entrance hall, entry phone, staircase rises up to first and second floors. Galleried landing, Panel front door opens into the apartment. Entrance Hall: access to roof space, linen/storage cupboard. Living/Dining/Kitchen: Two windows with views over the adjoining village, woodland and countryside beyond. The fitted kitchen area has gloss white units, chrome handles, laminated worktops, one and a half bowl stainless steel sink. Appliances include gas hob, oven under, extractor hood over, fridge/freezer, washing machine and dishwasher. It has a range of floor and wall cupboards, boiler cupboard housing a Potterton gas fired boiler. Downlighters and tiled floor. Double bedroom: mirror fronted wardrobe cupboard, long views. Bathroom: Panelled bath, side mixer tap, separate thermostatic shower fitting, glass screen. Basin, wc, ladder towel rail, downlighters. Tiled floor. Outside Surrounding the building there is a communal garden, laid to lawn, with shrubs, trees and beech hedging. There is a brick built bicycle store and the apartment has two allocated car parking spaces.